Duurzaam

Duurzaam op vakantie in Drenthe

Samen werken we aan een schone toekomst

Dit vindt u op verschillende gebieden terug op de camping en de Bed and Breakfast. We proberen zelfvoorzienend te zijn en gooien dan ook bijna niets weg. In onze groentetuin voor op de camping is het gebruik van bestrijdingsmiddelen uit den boze.

Daarnaast proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken en kunt u uw afval bij ons scheiden.

Icoon van een e-bike

Elektrische fiets

U kunt uw fietsen bij ons opladen in onze schuur zodat deze weer klaar staat voor een mooie fietstocht.

Icoon van een zonnepaneel

Zonnepanelen

Er liggen 30 zonnepanelen op het dak van onze boerderij. De zonnepanelen leveren stroom aan de camping, B&B en onze boerderij

Bloesem aan een tak

Tuinen, natuur dichtbij

Op de camping PUUR Natuurlijk zijn verschillende tuinen te vinden. Zo kunt u in de zomer genieten van een wilde pluktuin. Voor een klein bedrag mag u een bos bloemen plukken zodat u op uw kampeerplek kunt genieten van de natuur. Een kruiden- en moestuin mag natuurlijk niet missen op een natuurlijke camping. Koken met pure ingrediƫnten vanuit onze eigen tuin. Voor een klein bedrag haalt u uw eigen ingrediƫnten uit onze tuin om ze daarna meteen in uw pan te doen. PUUR natuurlijk. De jaren oude pruimenboom heeft gezelschap gekregen van andere jonge fruitbomen. In het voorjaar kunt u genieten van de bloesem in de bomen en in het najaar van de heerlijke vruchten.

Dieren, natuur dichtbij

Op een natuurlijke camping horen natuurlijk kippen. U kunt ze dan ook zien scharelen door het weiland of op de camping en kunt u in het Bed en Breakfast genieten van een vers eitje. Dieren dichtbij vinden wij belangrijk, geniet daarom van onze varkentjes: Bram en Teun of onze geiten en konijnen.