Duurzaam

Duurzaam op vakantie in Drenthe

Samen werken we aan een schone toekomst

Dit vindt u op verschillende gebieden terug op de camping en de Bed and Breakfast. Het begint natuurlijk bij ons duurzaam aangelegd kampeerterrein, met inheemse planten, fruitbomen, bessenstruiken en bloementuin. Hierdoor hebben wij een prachtige natuurlijke camping waar naast u als gasten ook veel verschillende vogels verblijven.  In onze natuurlijke mengelmoestuin, bloementuin en voedselbos op de camping is het gebruik van bestrijdingsmiddelen uit den boze. U kunt hier doorheen wandelen en genieten van de natuur. Momenteel breiden wij onze voedselbos uit met nieuwe bomen, eetbare struiken, planten en kruiden. Ook zijn wij informatieborden aan het ontwikkelen zodat we onze kennis met anderen kunnen delen.

Het ontbijt van de Bed and Breafast wordt gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. We maken zo min mogelijk gebruik van plastic verpakkingen maar gebruiken glazen verpakkingen die wij daardoor vaker kunnen gebruiken. Wij verspillen geen voedsel. Als er voedsel over is gaat deze naar Bram en Teun, onze varkens. Zij zijn dol op groentes.. Daarnaast proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken, gebruiken we ledverlichting en kunt u uw afval bij ons scheiden. 

Jantine maakt van kruiden en bloemen uit de tuin natuurlijke zalven,  heerlijke kruidentheemixen en siropen die u op onze camping kan kopen. 

Wij merken dat wat wij gewoon vinden door anderen als heel bijzonder wordt ervaren. Wij kopen lokaal, hergebruiken materialen als het mogelijk is, we klussen en onderhouden de gebouwen en terrein zelf. We hebben bijvoorbeeld de receptie Boerenkakelbont gebouwd met veel gebruikte materialen, bomen die wij snoeien versnipperen of enten wij zodat we weer nieuwe bomen kunnen planten. Duurzaam!

Icoon van een e-bike

Elektrische fiets

U kunt uw fietsen bij ons opladen in onze schuur zodat deze weer klaar staat voor een mooie fietstocht.

Icoon van een zonnepaneel

Zonnepanelen

Er liggen 30 zonnepanelen op het dak van onze boerderij. De zonnepanelen leveren stroom aan de camping, B&B en onze boerderij

Bloesem aan een tak

Tuinen & voedselbos, natuur dichtbij

Op de camping PUUR Natuurlijk zijn verschillende tuinen te vinden. Zo kunt u in de zomer genieten van een wilde pluktuin. Een kruiden- en moestuin mag natuurlijk niet missen op een natuurlijke camping. U kunt wandelen door onze mengelmoestuin en bloementuin. Natuurlijk kunt u in overleg bloemen plukken om ook zo te genieten van de natuur bij uw kampeerplek.  De oude pruimenboom heeft gezelschap gekregen van andere jonge fruitbomen. In het voorjaar kunt u genieten van de bloesem in de bomen en in het najaar van de heerlijke vruchten. Momenteel breiden wij onze voedselbos uit met nieuwe bomen, eetbare struiken, planten en kruiden. Ook zijn wij informatieborden aan het ontwikkelen zodat we onze kennis met anderen kunnen delen.

Dieren, natuur dichtbij

Op een natuurlijke camping horen natuurlijk kippen. U kunt ze dan ook zien scharelen door het weiland of op de camping en kunt u in het Bed en Breakfast genieten van een vers eitje. Dieren dichtbij vinden wij belangrijk, geniet daarom van onze varkens: Bram en Teun of kippen en konijn.